Werkwijze

Persoonlijk gesprek

Mensen die mij benaderen, willen altijd graag eerst weten wat een filmpje of een fotoshoot kost. Logisch, je wilt weten waar je aan toe bent. Je krijgt van mij een offerte op maat. Voordat we aan de slag gaan, heb ik altijd een voorgesprek. Hierin bespreek ik je wensen, kan ik ideeën aandragen en tips geven. Er is van alles mogelijk, ik heb een groot netwerk. Je krijgt van mij een duidelijke offerte waarin alle wensen zijn opgenomen.

Filmen

Als de offerte is goedgekeurd, maak ik een opzet / script en spreek ik alles met je door. Je mag uiteraard ook zelf een script maken. Als alles duidelijk is dan spreken we een filmdag of -dagen af en gaan we aan de slag! Uit ervaring weet ik dat er soms dingen kunnen veranderen als je eenmaal klaar staat op een filmlocatie. Het kan zijn dat personen opeens verhinderd zijn, de locatie minder geschikt blijkt of dat het oorspronkelijke plan op de schop moet. Geen nood, ik hou van improviseren.

Videomontage

Als ik al het filmmateriaal verzameld heb, dan duik ik mijn studio in voor de montage. Ik bekijk de ruwe videobeelden, zoek de mooie shots uit en monteer het geheel op bijpassende muziek, eventueel met professionele voice overs. Uiteraard geheel in de eigen huisstijl. Zodra de eerste montage klaar is, stuur ik je een link zodat je in alle rust de film kunt bekijken. Noteer de aanpassingen die ik moet doen en ik maak het in orde. Als de eindversie klaar ik, stuur ik je een mp4 via wetransfer.

1. Voorbereidingsfase

Een goede voorbereiding is het halve werk. In deze fase gaan we met elkaar een creatief plan opstellen en uitwerken. Dit kan een paar uur tot een dag in beslag nemen.

2. Filmen

We maken opnamen op één of meerdere locaties. Dit kan een paar uur tot een paar dagen in beslag nemen.

3. Montage

De montagetijd is altijd langer dan de filmtijd. Reken voor het gemak twee keer de filmtijd, maar het is ook afhankelijk van de voorbereidingen en het materiaal.

4. Levering

Na de eerste montage hebben we nog één of twee online correctierondes. Daarna krijg je van mij de video in MP4 formaat.

Fotografie

Na goedkeuring van de offerte nemen we de punten van het voorgesprek nog even door en spreken we een locatie en tijd af voor de shoot. Ik bewerk de foto’s nog na in Photoshop en je krijg van mij het afgesproken aantal foto’s in jpeg-formaat via wetransfer.