Wat kost het maken van een bedrijfsfilm?

Wat kost een bedrijfsvideo

Wat kost dat nou, zo’n video? Dit is een vraag die we vaak te horen krijgen. Logisch, je wilt vooraf weten waar je aan toe bent. Het is lastig om deze vraag meteen te beantwoorden, omdat elke bedrijfsfilm nou eenmaal maatwerk is. De een wil het zus en de ander zo. Zo veel mensen zo veel wensen. Dit maakt dat geen videoproductie gelijk is en dat maakt het werk ook zo boeiend. Elke klant is anders en ook elke locatie is anders. Het is daarom vooraf niet precies te zeggen hoeveel het maken van een bedrijfsfilm kost. 

De grootste kostenfactor voor het maken van een bedrijfsfilm is tijd. Deze tijd is op te splitsen in een aantal stappen:

Voorbereidingsfase

Een goede voorbereiding is het halve werk. In deze fase gaan we met elkaar een creatief plan opstellen en uitwerken. Dit kan een paar uur tot een dag in beslag nemen.

Filmen

We maken opnamen op één of meerdere locaties. Dit kan een paar uur tot een paar dagen in beslag nemen.

Montage

De montagetijd is altijd langer dan de filmtijd. Reken voor het gemak twee keer de filmtijd, maar het is ook afhankelijk van de voorbereidingen en het materiaal.

Levering

Na de eerste montage hebben we nog één of twee online correctierondes.

Extra opties

Daarnaast kun je nog denken aan het gebruik van voice overs, grafische effecten, animaties of het inzetten van een drone. Zoals je ziet, hangen de kosten van een video van veel factoren af. Ik bespreek de mogelijkheden graag met je. Ik hou van duidelijkheid en daarom krijg je van mij een all-in prijs met een heldere omschrijving wat we allemaal afspreken van dat tarief. Dus geen vervelende extra’s. Mail of bel me gerust voor een vrijblijvende offerte op maat.

WhatsApp chat