Wat kost het maken van een bedrijfsfilm?

Wat kost een bedrijfsvideo

Wat kost dat nou, zo’n video? Dit is een vraag die we vaak te horen krijgen. Logisch, je wilt vooraf weten waar je aan toe bent. Het is lastig om deze vraag meteen te beantwoorden, omdat elke bedrijfsfilm nou eenmaal maatwerk is. De een wil het zus en de ander zo. Zo veel mensen zo veel wensen. Dit maakt dat geen videoproductie gelijk is en dat maakt het werk ook zo boeiend. Niet alleen de mensen met wie we werken verschillen per videoproductie, ook de locaties zijn telkens anders. Het is daarom vooraf niet precies te zeggen hoeveel het maken van een bedrijfsfilm kost. 

Hoe komt het tarief voor een bedrijfsfilm tot stand?

De grootste kostenfactor voor het maken van een bedrijfsfilm is tijd. Deze tijd is op te splitsen in een aantal stappen:

  1. Voorbereidingsfase. Een goede voorbereiding is het halve werk. In deze fase gaan we met elkaar een creatief plan opstellen en uitwerken. Dit kan een paar uur tot een dag in beslag nemen.
  2. Filmen. We maken opnamen op één of meerdere locaties. Dit kan een paar uur tot een paar dagen in beslag nemen.
  3. Montage. De montagetijd is altijd langer dan de filmtijd. Reken voor het gemak twee keer de filmtijd, maar het is ook afhankelijk van de voorbereidingen en het materiaal.
  4. Levering. Na de eerste montage hebben we nog een of twee online correctierondes. De ene keer is een video meteen goed en de andere keer wil de klant nog een aantal wijzigingen doorvoeren.

Extra opties bedrijfsfilm

Naast de standaard fasen voor het maken van een video is er nog een aantal extra opties dat de prijs kan beïnvloeden:

  • Het gebruik van muziek
  • Het gebruik van voice overs
  • Het gebruik van grafische effecten

Daarnaast kun je nog denken aan het gebruik van animaties, het inzetten van drones of het inhuren van figuranten. Zoals je ziet, hangen de kosten van een video van veel factoren af. Ik bespreek de mogelijkheden graag met je. Ik hou van duidelijkheid en daarom krijg je van mij een all-in prijs met een heldere omschrijving wat we allemaal afspreken van dat tarief. Dus geen vervelende extra’s. Mail of bel me gerust voor een vrijblijvende offerte op maat.

 

© Cool Shots Media | Tarieven | Wat kost een bedrijfsfilm?

WhatsApp chat